ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ KA1 «INCLUSIVE CLASSROOM IN PRIMARY EDUCATION THROUGH INNOVATIVE TEACHING PRACTICES AND THE USE OF DIGITAL TECHNOLOGIES» ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Β΄ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ KA1 «INCLUSIVE CLASSROOM IN PRIMARY EDUCATION THROUGH INNOVATIVE TEACHING PRACTICES AND THE USE OF DIGITAL TECHNOLOGIES» ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ Β΄ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+KA1, οκτώ (8) εκπαιδευτικοί του 13ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης συμμετείχαν σε επιμορφωτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν σε τρεις χρονικές περιόδους. Η πρώτη δράση με δύο (2) εκπαιδευτικούς του σχολείου την κα. Σταματία Μπίνιου υποδιευθύντρια και κα. Ελισσάβετ Κοφσιανίδου πραγματοποιήθηκε από τις 23/06/2023 έως 30/06/2023 στην Τενερίφη της Ισπανίας και είχε ως θέμα: Team building for school: Play and Fun, Building Educators’ Communities. (Δημιουργία ομάδας εκπαιδευτικών και μαθητών).
Η δεύτερη δράση με δύο (2) εκπαιδευτικούς του σχολείου την κα. Στέλλα Αναγνώστου και την κα Ελένη Γρηγοριάδου πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από τις 03/07/2023 έως 07/07/2023 με θέμα την υλοποίηση της μεθόδου Clil στη σχολική τάξη.
Η τρίτη δράση με τέσσερις (4) εκπαιδευτικούς του σχολείου, Κωστούλα Στύπα, Διευθύντρια, Σοφία Αγγελίδου, Εύη Χρυσικοπούλου και Ούρδα Ιωάννη πραγματοποιήθηκε από τις 21 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου 2023 στο Όσλο της Νορβηγίας και είχε ως θέμα: WEB-2, SAFE INTERNET, SUSTAINABILITY.
Το εγκεκριμένο πρόγραμμα με τον τίτλο «Η συμπεριληπτική τάξη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω καινοτόμων διδακτικών πρακτικών και χρήση ψηφιακών τεχνολογιών» με αριθμό σύμβασης 2022-1-EL01-KA122-SCH-000070080 χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και συντονίζεται από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης.
Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα διαχείρισης του σύγχρονου σχολείου - τάξης, η εκπαίδευσή τους στη χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων, η γνωριμία τους με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών , η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών.
Τα επιμορφωτικά σεμινάρια είχαν δομηθεί έτσι από τον φορέα υποδοχής ώστε να περιέχουν θεωρητικό , πρακτικό αλλά και βιωματικό μέρος γεγονός που τους έδωσε μεγάλη προστιθέμενη αξία.
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σύγχρονα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα όπως η συμπεριληπτική τάξη, η μέθοδος CLIL και τα εργαλεία WEB-2 . Στόχος των εκπαιδευομένων είναι μέσα από συναντήσεις που θα οργανωθούν να κάνουν διάχυση των εμπειριών και των γνώσεων που αποκτήθηκαν στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και φυσικά τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας. Οι δεξιότητες που θα αποκτηθούν θα κάνουν το μάθημα πιο δημιουργικό αλλά και ελκυστικό για τους μαθητές. Θα έχουν ως στόχο να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους σκέψη, την ομαδικότητα , τη συνεργασία και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα του άλλου.
Για τη διάχυση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν ενδοσχολικές επιμορφώσεις στη σχολική μονάδα και οργανώθηκε ημερίδα σε συνεργασία με την κα. Αιμιλία Κέκια, σύμβουλο 3ης θέσης ΠΕ70 Δυτικής Θεσσαλονίκης. Δημιουργήθηκε ιστοσελίδα με όλες της πληροφορίες που μπορεί να ενδιαφέρουν τους εκπαιδευτικούς καθώς και εκπαιδευτική παρουσίαση με οδηγίες για τη χρήση εργαλείων web2.0
Η ιστοσελίδα του προγράμματος :
https://13thprimaryschoolpolichni.wordpress.com/
Το βίντεο με την παρουσίαση του προγράμματος :
https://youtu.be/OpErb2Gsxdo